Troppsgymnastikk

Kontaktperson

Om aktiviteten

Troppsgymnastikk er turnsportens lagidrett. Her benyttes apparatene frittstående, tumbling og trampett. Trampett er en ”minitrampoline” med sprett i, hvor utøverne ved bruk av tilløp og sats utfører akrobatiske elementer i luften før de lander på tykke dynematter. Vi trener på alt fra å løpe i strøm (lik avstand mellom hver gymnast) og enkelt grunnhopp til serier som inneholder variasjon i rotasjonsretningene (om tverraksen/salto og lengdeaksen/skru), virositet og progresjon i vanskelighet. Tumbling er en 13-15 meter lang oppbygd bane med sprett i, hvor utøverne ved bruk av tilløp utfører akrobatiske elementer og lander på matter i enden av banen. Vi trener på alt fra å utføre serier i strøm (lik avstand mellom hver gymnast) og enkelte basisøvelser til serier som inneholder variasjon i rotasjonsretningene (om tverraksen/salto og lengdeaksen/skru), virositet og progresjon i vanskelighet. Frittstående trenes på et teppe som er 14 x 14 meter. Her trener vi på gymnastiske elementer (for eksempel hopp/sprang, piruetter, sving, balanse, bølger) og akrobatiske elementer (for eksempel hjul, håndstående, stift, flikk-flakk, salto. Sesongoppstart er uke 36. Det blir fort fullt på partiene, men vi har ledig på noen grupper. Det kan også være en fordel å sette seg opp på venteliste. For påmelding: https://ireg.no/mil/turn22

Nyttig Informasjon

Gå til aktivitetens nettside for mer informasjon

Utstyr:

Treningstøy

Beskrivelse av faste kostnader:

Treningsavgift 1500 Mosjøen IL turn dekker treningsavgiften for gymnaster som ikke har anledning å dekke den selv.

Eksta kostnader som kan forekomme:

Turnstevne en gang per år, ca 1000 kr Mosjøen IL turn kan dekke utgiftene for gymnaster som ikke har anledning til å dekke den selv.

Kan tilrettelegges for:

  • Personer med bevegelseshemming
  • Personer med hørseshemming
  • Personer med synshemming

Type aktivitet:

Idrett

Passer for alder:

6 år til 20 år

Passer for ferdighetsnivå:

Nybegynner, Litt erfaren, Erfaren

Sist oppdatert 31. oktober 2022

Bilder

Informasjonen på denne siden er gitt til oss fra arrangøren. For mer informasjon ta kontakt med arrangøren av aktiviteten.

Gå til toppen