Det er mange fine badeplasser i Vefsn. Søk dem opp på google-maps for veibeskrivelser:

Bystranda
Kunne du tenke deg en dukkert i saltvann med frisk temperatur, er Bystranda på Baustein noe for deg. Her har vi anlagt en over 200 m lang badestrand med korallsand fra Skipsholmsundet utenfor Bodø. Hit kan du også ta med niste og unne deg en herlig piknik under palmene, på et flott og moderne parkanlegg med lekestativ, bålplass og benker og bord.

Mostjønna
Hvis du ønsker et badested som turmål skal du gå til Mostjønna som er et av turmålene ved Mosjøens populære nærturområde, Mosåsen. Turen starter bratt, men etter hvert flater det ut. Skal du besøke badestedet en dag det ikke nødvendigvis er så varmt kan du fyre bål  og varme deg på rett ved vannkanten – her fins både benker, gapahuk og bålsteder.

Langøra
På østbredden av Vefsna finner du Langøra. Her har naturkreftene sørget for et område i elva hvor det har lagt seg mye sand og småstein og med dette skapt en fin badeplass.
Lengre ned møter elva Vefsnfjorden. Dette fører til en spennende variasjon av vannstanden og utseendet på stranda i tråd med flo og fjære. Vi oppfordrer alle besøkende til å vise respekt for kreftene som ligger i vannmassene, det kan også være litt strøm i enkelte områder.

Gautviken Naturiststrand
Hvis naturlig er et ord som faller i smak når det gjelder badeaktiviteter også, skal du legge turen til kommunens naturiststrand.  Kjører du Fjordveien forbi Urdsdalsbukta kommer du plutselig til Gautviken Naturiststrand. Naturisme er en livsstil i harmoni med naturen og karakteriseres av praktiseringen av sosial nakenhet og med intensjonen for å stimulere til økt selvrespekt, respekt for medmennesker og naturen.

Baångneset
Kunne du tenkt deg en forfriskende opplevelse med nasjonalromantisk utsikt, skal du besøke Baågneset friluftsområde. Området grenser til Fustvatn, med naturlig strandsone bestående av fin sand, og gressområder til vannet. Hit kan du også ta med niste, eller kanskje du vil grille maten? Det fins både grill og bålsted på området.
I tillegg til å være et badested med brygge, er Baångneset et utmerket område til turer i kajakk og SUP-board. Hvis du er en ivrig vannfarer ber vi deg om å desinfisere utstyret før og etter bruk da den fins elver i området som har vært behandlet for å bli kvitt lakseparasitten Gyrodactylus salaris.

Ømmervatnet
2,5 mil nord for Mosjøen finner du badeparadiset Ømmervatnet. Ønsker du en idyllisk badeopplevelse skal du besøke vatnet «Puinn Hatten», fjellet som speiler seg i vannet på vindstille dager. Hvis du er en ivrig vannfarer ber vi deg om å desinfisere utstyret før og etter bruk da den fins elver i området som har vært behandlet for å bli kvitt lakseparasitten Gyrodactylus salaris.

Drevvatnet
Søker du stillhet og landlige omgivelser skal du legge badeturen til Drevvatnet. Her finner du ei 350 meter lang skjermet sandstrand, med fin sand og sandbunn. Området vender sørvest som gir perfekte solforhold. Området er barnevennlig, det er langgrunt – omtrent 70 meter ut i vannet. Det fins benker og grillplass på området. Drevvatnet er et utmerket område til turer i kajakk og SUP-board. Hvis du er en ivrig vannfarer ber vi deg om å desinfisere utstyret før og etter bruk da den fins elver i området som har vært behandlet for å bli kvitt lakseparasitten Gyrodactylus salaris.